ʻO ke koho pololei a me ka hoʻohana ʻana i nā lole pale pale menstrual

ʻO ke koʻikoʻi o ke kapa komo i nā wahine

Hōʻike nā helu helu he 3%-5% o nā maʻi ma waho o ka gynecology ma muli o ka hoʻohana pono ʻole ʻana i nā napkin maʻemaʻe.No laila, pono e hoʻohana pono nā hoa wahine i ke kapa komo a koho i ke kapa komo maikaʻi a i ʻolepants menstrual.
Loaʻa i nā wahine kahi hanana physiological kūʻokoʻa e wehe ana i mua o ka wehe ʻana o ka urethral a ma hope o ka anus.Hoʻopilikia kēia ʻano i ka ʻōnaehana hānau wahine i nā pathogens o waho, ʻoi aku hoʻi i ka wā menstruation.
Ke emi nei ke kūʻē ʻana o nā ʻōpū hānau i ka wā o ka menstruation, a ʻo ke koko menstrual he mea maikaʻi ia no ka hoʻohua ʻana o ka maʻi bacteria, no laila he mea nui ka hoʻohana pono ʻana i ka lole komo a i ʻole nā ​​​​pants menstrual i ka wā o ka menstruation.

lole komo pale wā

ʻO ka hoʻohana pono ʻana i ke kapa komo:
1. Holoi lima ma mua o ka hoʻohana ʻana
Ma mua o ka hoʻohana ʻana i nā lole pale pale a i ʻole nā ​​​​pants menstrual, pono mākou e hana maʻa i ka holoi lima.Inā ʻaʻole maʻemaʻe ko mākou mau lima, e lawe ʻia ka nui o nā germs i loko o ke kapa komo a i ʻole nā ​​​​palu maʻemaʻe ma o ke kaʻina o ka wehe ʻana, wehe, hoʻomaʻamaʻa, a me ka hoʻopili ʻana, a laila e hoʻoulu ai i ka maʻi bacteria.
2. E hoʻolohe i ke alapine o ka hoʻololi
He palupalu loa ka ʻili o ka ʻili a pono i ka hanu hanu.Inā paʻa loa ia, e hōʻiliʻili ka makū, hiki ke hoʻohua maʻalahi i ka bacteria a hoʻoulu i nā pilikia olakino.
Pono e hoʻoholo ʻia nā kāwele maʻemaʻe e like me ka helu o nā lā a me ka nui o ke koko.ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ke koko menstrual i nā lā 2 ma mua o ka haʻi ʻana.Manaʻo ʻia e hoʻololi i kēlā me kēia 2 hola i ka lā.Hiki iā ʻoe ke komo i ke kapa komo a i ʻole ka pants menstrual i ka pō e pale ai i ka leaka ʻaoʻao a me ka stuffiness.Ma hope o 3 a 4 mau lā, e emi ana ka nui o ke koko, a ua ʻōlelo ʻia e hoʻololi i kēlā me kēia 3 a 4 mau hola;i ka lā 5, he haʻahaʻa loa ka nui o ke koko, a ua manaʻo ʻia e hoʻololi i ka napkin maʻemaʻe i kēia manawa, akā pono e hoʻololi pinepine ʻia i mea e maloʻo ai ka wahi pilikino.
3. E hoʻohana i ke kapa komo kino a ʻala paha me ka akahele
Hoʻohui maikaʻi ʻia nā ʻano lāʻau like ʻole, nā mea ʻala a i ʻole nā ​​​​mea hoʻohui i loko o ke kapa komo a i ʻole nā ​​​​pants wā, a ʻo kēia mau mea hoʻohui paha ke kumu nui o ka ʻili.
Hiki i ka sterilization ke hoʻopau i ka microbiome maʻamau, e maʻalahi i ka ulu ʻana o ka bacteria.Inā haʻihaʻi ka ʻili, hiki nō hoʻi i kēia mau allergens ke komo i loko o ke kahe koko, e alakaʻi ana i nā maʻi maʻi i loko o nā ʻiʻo a me nā ʻāpana ʻē aʻe ma waho o ka ʻōnaehana genitourinary.Pono nā wāhine me nā allergies e hoʻohana me ka akahele.
4. Ka mālama ʻana i ke kapa komo
Hoʻopaʻa ʻia nā lole i loko a i ʻole nā ​​​​pants menstrual no ka manawa lōʻihi a i ʻole ka pulu, ʻaʻole maikaʻi ka ea o ka waiho ʻana, ke kiʻekiʻe o ka wela a me ka haʻahaʻa, ʻoiai inā ʻaʻole i wehe ʻia, e pōʻino, haumia, a hoʻoulu i ka maʻi bacteria.Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohana, hiki iā ʻoe ke waiho i loko o kahi ʻeke pulupulu liʻiliʻi e mālama ai.Pono ʻoe e lawe pū me ʻoe ke hele i waho.ʻOi aku ka maikaʻi e mālama kūikawā, a mai hui pū me nā mea hoʻonaninani i loko o ka ʻeke.E noʻonoʻo pono i ka hoʻomaʻemaʻe pilikino, e hoʻāʻo e ʻaʻahu i ka lole lole pulupulu maʻemaʻe a hoʻololi i kēlā me kēia lā.

Paʻa wāwae

Pehea e koho ai a kūʻai i ke kapa komo:
1. E nānā i ka lā hana
E ʻike nui i ka lā hana o nā lole komo a i ʻole nā ​​​​pants wā, ke ola o ke ola, nā lole i pau a i ʻole ka maikaʻi o ka pants manawa paʻakikī loa e hōʻoia i ka maikaʻi loa e kūʻai a hoʻohana.
2.E koho i kahi hōʻailona
I ke kūʻai ʻana i nā lole komo a i ʻole nā ​​​​pants menstrual, e koho pono i nā lole komo branded a i ʻole nā ​​​​pants menstrual i hana ʻia e nā mea hana maʻamau e hoʻomaopopo i ka mana o kā lākou mau hōʻailona olakino, inā palekana a maʻemaʻe paha lākou, a mai kūʻai aku i nā lole lalo a i ʻole nā ​​​​poino a i ʻole nā ​​​​pants menstrual.He kūʻai kūʻai ka ʻeke.
3. E koho i ka mea kupono ia oe
E koho i ka pono nou iho.He mea nui loa kēia.Pono e koho ʻia nā ʻano kikoʻī like ʻole o nā kāwele maʻemaʻe, nā lole komo a me nā pants manawa i nā manawa like ʻole, e like me ka nui o ka menstruation, ka liʻiliʻi, ke ao a me ka pō.


Ka manawa hoʻouna: ʻOkakopa-12-2022